nedeľa 13. apríla 2014

Dnešný obed 10.0

Predjedlo
Hovädzí tatarák
Patée z kuracích pečienok

Tatarák - hovädzie maso zadné/sviečková nakrajané na drobno/pomleté
Dijonska horčica
Kapary
Citrón
Pažitka
Šalotka
Nákladná uhorka
Žĺtko
Soľ
Korenie
Všetko zmiešať a ochutiť podľa chuti.

Patée z pečienok
Kuracie pečienky 1 kg
Šalotky 5ks
Tymián
Rozmarín
Petržlen vňať
Bobkový list
Maslo 250g
Whisky/Koňak 125ml
Soľ
Korenie
Ríbezlový džem
Pečienky opiecť na 25g masla z cibuľou, pridať bylinky na miernom plameni restovať do zlata, nie vysušiť/do ružova vo vnutri.
Vybrať, na panvicu whisky, nechať zredukovať trochu, všetko dať do mixéru, na tej istej panvici roztopiť 125g masla, pridať do mixéru a vymixovat do hľadka.
Ochutiť sol, korenie
Dať do misky a navrch zvyšné roztopené maslo.
Nechať stuhnúť cez noc v chladničke.  Servírujem s ríbezlovým džemom a
s bagetou.

Pórková polievka

Postup rovnaký ako tu http://modernfoodtips.blogspot.sk/2014/04/dnesny-obed-90-zelerova-kremova-polievka.html?m=1

Pór 500g
Maslo 50g
Soľ
Korenie
Sóda bikarbona medzi 3 prsty
Vyvar/môže byť zo zbytkou póru a nejakej zeleniny čo máte v chladničke 1,5 l
(Opiecť zeleninu na olivovom oleji do hneda, zaliať vriacou vodou, a variť asi 10 minút. Precediť. )






Hlavné jedlo
Hovädzí bourguignon

Dezert
rebarborovo-jahodová zmrzlina

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára