Pripravím si ingrediencie :
konzervované paradajky/čerstvé
uhorka
červená paprika
cesnak
bazalka
citrón
olivový olej
soľ
korenie
Cesnak - odkrojím vrch celej hlavy.
Zabalím do alobalu, ochutím soľ, korenie, olivový olej.
Zabalím do alobalu.
Papriku popichám nožom, aby paprika nevybuchla.. :)
Dám piecť do rozohriatej trúby na 35-50 minút pri teplote 180°C.
Uhorku rozpolím, lyžičkou vydlabem semiačka.
Nakrájam.
Po upečení papriky ešte horúcu dám do mikroténového sáčku, aby sa zaparila, pomože to k zmäknutiu a k lahšiemu ošupaniu kože. Môže byť spálená do čierna.
Cesnak je po upečení sladký a má jemnejšiu chuť. Mňam.
Všetky ingrediencie nahádžem do mixéru a mixujem do hladka. Dochutím soľou a čiernym korením, kto má rád môže pridať čili papričku.
Mňam
Dobrú chuť. Juraj
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára