streda 9. apríla 2014

GASPACHO A PEČENÝ CESNAK

Pripravím si ingrediencie :
konzervované paradajky/čerstvé 
uhorka
červená paprika
cesnak
bazalka
citrón 
olivový olej
soľ 
korenie

 Cesnak - odkrojím vrch celej hlavy.
 Zabalím do alobalu, ochutím soľ, korenie, olivový olej.
 Zabalím do alobalu.
 Papriku popichám nožom, aby paprika nevybuchla.. :)
 Dám piecť do rozohriatej trúby na 35-50 minút pri teplote 180°C.
 Uhorku rozpolím, lyžičkou vydlabem semiačka.
 Nakrájam.
 Po upečení papriky ešte horúcu dám do mikroténového sáčku, aby sa zaparila, pomože to k zmäknutiu a k lahšiemu ošupaniu kože. Môže byť spálená do čierna.
 Cesnak je po upečení sladký a má jemnejšiu chuť. Mňam.
 Všetky ingrediencie nahádžem do mixéru a mixujem do hladka. Dochutím soľou a čiernym korením, kto má rád môže pridať čili papričku. 
 Mňam 


Dobrú chuť.         Juraj

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára