streda 28. mája 2014

ŠoŠoViCoTo s gorgonzolou...


Vývar :
mrkva
zeler
cibuľa
cesnak
cherry paradajky
(môžte nahradiť aj inou zeleninou akú mate doma)
olivový olej
voda
Všetko treba opiecť do hneda, tým sa rozširi chuť.

Zaliať vodou, priviesť do varu, nechať variť. Vývar hotovo.
Suroviny :
Červená šošovica
Sušené paradajky
Mladá cibuľka
Maslo
Gorgonzola dolce latte
Olivový olej/olej zo sušených paradajok
Soľ korenie citrón
Na panvicu, olivový olej, jarnú cibuľku, sušene paradajky, restovať pomaly 2-3 minúty.
Pridám šošovicu, restujem spolu 1-2 minúty.
Postupne prilievať po naberačkách vývar, ako keď sa varí risotto. 
Varíme do polomäkka / al dente zhuba 8 minút. 
Nakoniec vmiešať kocku masla, a gorgonzolu, dobre premiešať dochutiť soľou, korením a citrónovou šťavou. Ak je príliš husté pridať ešte trochu vývaru.
Výsledok - krémová konzistencia.

Dobrú chuť . 









Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára